Wie ben ik

De dag dat ik in een klooster tijdens een workshop 'Terug naar de Bron'  gevraagd werd om een avond met muziek op te luisteren was voor mij het begin van een muzikale reis. Nooit had ik op dat moment gedacht dat het ene lied na het andere zou ontstaan. De inspiratie kwam onverwachts over me heen; het enige wat ik had te doen was  gehoor te geven aan dat wat zich aandiende.

Boeken, zoals de Cursus in Wonderen. het verstrekkende oeuvre van de metafysische schrijver Jozef Rulof en zo vele andere bronnen hielpen mij in te zien dat in elk mens een prachtige kern verscholen ligt. Bij de één is deze 'Parel' wellicht meer zichtbaar als bij een ander. Maar het staat onvermijdelijk vast dat ieder mens eens die schat  diep van binnen zal ontdekken.  Als een stralende zon zal dan het weten verrijzen dat het pad van eeuwigheid voor ieder wezen geplaveid is.

Het maakt niet uit of deze woorden jou op dit moment wél, of niet iets te zeggen hebben. Eens zal ieder mens die innerlijke reis aanvangen. Niet omdat je moet, maar gewoon omdat jij deel bent van het Grote Geheel. Ieder mens vertegenwoordigt één puzzeldeeltje van die Grote Mystieke Puzzel. En die puzzel is incompleet en totaal waardeloos als er ook maar één deeltje aan zou ontbreken.
Zo is het mijn passie geworden om in een ieder die ik ontmoet op zoek te gaan naar de prachtige Parel die ieder mens met zich meedraagt. Een passie die ik o.a. in onderstaand lied vorm gaf.